Egészség, betegség, gyógymódok témakörben gondozásomban megjelent tutilapok

 

 

 

potencia.jpgPOTENCIA: potencia.tlap.hu

Leírás: Potencia - Impotencia - tabu? Ne lankadj, nézz utána - egyre több az információ! Mi tutira segítünk, hogy jól álljon...ez a témakör Neked is! A potencia, mint fogalom erőt, képességet, sőt lehetőséget is jelent. Szexuális értelemben a potencia alatt férfiaknál a nemi vágy érzete, merevedés, eredményes közösülés, magömlés, orgazmus folyamatát értjük. A libidót mindkét nemnél a lelki hatások is negatívan befolyásolják. A potencia a nemzési képességet is magában foglalja. Elindult az anonim Potencia Fórum! - gyere és beszéld ki magadból!

 

immunerosito.jpgIMMUNERŐSÍTŐ: immunerosito.tlap.hu

Leírás: Az immunrendszer egészségünk egyik alappillére. Immunerősítő vitaminok, gyógynövények, készítmények, módszerek, ételek, receptek - nálunk ezt mind megtalálod. Sokan kritizálják, de még többen használnak immunerősítő módszereket, termékeket. A skála széles és gazdag. Vannak sikerek és vannak kudarcok, de az egészség védelme érdekében a küzdelem egyre fokozódik minden téren, hiszen nincs nagyobb kincsünk. Egy jó választás megéri az áldozatot, ehhez próbálunk segítséget nyújtani igényes Tuti Immunerősítő újszerű linkgyűjteményünkkel és fórummal

 

candida.jpgCANDIDA: candida.tlap.hu

Leírás: Candida: akinek már problémát okozott tudja, hogy ez a fránya gomba mennyi problémát tud okozni. Ám túlszaporodása ellen sokat tehetünk mind életmód váltással, mind pedig odafigyeléssel.
A candida tlap.hu linkgyűjteményünk segítséget nyújthat eligazodni az e témában érdeklődőknek: összegyűjtöttük a legrelevánsabb candidával foglalkozó oldalakat az interneten. Ez a lap más, mint a többi - TUTI. Candida Fórumunkban lehetőséged van véleményt cserélni másokkal a témában.

 

gyogynoveny.jpgGYÓGYNÖVÉNY: gyogynoveny.tlap.hu

Leírás: Egyre szívesebben fordulunk a természetes megoldásokhoz, sőt mi több, a népi gyógyászathoz. Eleink titkai. Gyakorlatilag amióta az emberiség létezik, használja a növényeket bajai orvoslására. Mi miért lennénk mások? Azért mert más korban élünk? Ellenkezőleg, a ma tudatos embere azért fordul a természet felé, hogy ezzel is csökkentse a rá leselkedő mesterséges veszélyeket.  A Gyógynövény Fórumban cseréld ki eszméidet, tapasztalatodat a témával kapcsolatban akár okulására másoknak is.

 

allergia.jpgALLERGIA: allergia.tlap.hu

Leírás: Az allergia ma már a népesség jelentős részét érzékenyen érinti. Nem velünk született, de a hajlam örökölhető. Oldalunkon segítséget nyújtunk az allergia, asztma témában: mik a tünetei, fajtái: fémallergia, ételallergia, pollenallergia, kozmetikai allergiák, otthonunk és az allergia, életmód és allergia, divat és allergia, alternatív gyógymódok és természetesen az allergológia vonatkozásában. Mi magunk is sokat tehetünk az allergia tüneteinek enyhítéséért: ehhez adunk megfontolandó tippeket, tanácsokat. Allergia Fórum: oszd meg másokkal!

 

masszazs.jpgMASSZÁZS - masszázs, gyógymasszőr: masszazs.tlap.hu

Leírás: A masszázs minden típusa csakis egészségünket szolgálja. Érdemes alkalmazni akár gyógyító, akár frissítő céllal. Egy igazi élmény! Nem véletlen, hogy a masszázs története több ezer évre nyúlik vissza.  Alkalmazható megelőzésre, kezelésre, gyógyításra, utókezelésre.  A masszázs ma már gyűjtő kifejezés, specializálódása sokrétű, differenciált területek fejlődtek ki, pl. a wellness kategória tekintetében is. Talán ez az egyetlen olyan módszer, amit az orvostudomány is töretlenül szívesen alkalmaz a természetgyógyászat köréből.

 

dieta.jpgDIÉTA: dieta.tlap.hu

Leírás: Diéta ÉS fogyókúra. A mai szóhasználat szerint ez a két szó már szinte egyet jelent. Pedig a diéta szó eredete: görög diáita, lat. diaeta -  életrend, étkezés, étkezés rendje, étrend, ételrend, különösen mértéktartás; a mérsékelt életmód, melyre a betegeket s lábadozókat fogják. Ha ma az egészséges életmódot kívánjuk előtérbe helyezni és próbálunk aszerint élni, tulajdonképpen nem szükséges külön főzni a betegeknek és külön az egészségeseknek. Az elhízás sok egészségi probléma okozója, velejárója - s talán ezért oly divatosak a fogyókúrák is.

 

drog.jpgDROG - kábítószer: drog.tlap.hu

Leírás: A drogfogyasztás egyre nagyobb veszélyt jelent. Mi az oka? Mik a veszélyei? Hogyan védekezzünk ellene? Ha többet tudsz a drogokról - legyen az akár legális drog /kávé, tea, alkohol, energiaital, nikotin/ vagy meszkalin, ecstasy, speed, amfetaminok, kokain, heroin, cannabis, hasis, marihuana és egyéb más anyag -, felismered a jeleit, tudod a veszélyeit, Te is sokat tehetsz mind magadért, mind pedig környezetedért. Segíts magadnak és segíts másoknak, hogy az élet értelmes oldalán találjátok meg a boldogságot és egyensúlyt.

 

daganat.jpgDAGANAT: daganat.tlap.hu

Leírás: Rák, daganat - rettegett betegség. Ha időben felismerik, sokat tehetünk az életminőség javításán. Sok önfeláldozásra van szükség mind magunk, mind környezetünk tekintetében. Ha érintettekké válunk, nagyon fontos a család, a barátok, az orvos-beteg kapcsolat minél humánosabb hozzáállása - tolerancia mindenekelőtt és mindenki felől. Gyűjteményemben ismeretanyagokat talál a daganatok fajtáiról, kezelésekről, a megelőzésről, a táplálkozásról - ha ismeri a veszélyeket, többet tehet Ön is egészségéért.

 

aids.jpgAIDS: aids.tlap.hu

Leírás: Az AIDS / HIV fertőzésről
Világunk egyik legrettegettebb, sajnos ma még halálos fertőző betegsége az AIDS. Meglepődtem, hogy az interneten milyen kevés információ van magyar nyelven erről  a súlyos betegségről, tünetegyüttesről. Holott óriási iramban terjed világszerte, ezt az elkeserítő statisztikák erősen alátámasztják. Azonban ha keveset tudunk róla, nem kellő a tájékoztatás, nem is tudunk védekezni kellően ellene, s a megelőzés nem korlátozódhat egy kötelező, egy évben egyszer megtartott világnapra. Az AIDS minden nap terjed. Bővítse ismeretét, tegyen ellene!

 

elhizas.jpgELHÍZÁS: elhizas.tlap.hu

Leírás: Az elhízás - obesitas -  ma világjelenség és betegség. Ha tudjuk a következményeket, tudatosul bennünk a rengeteg veszély, ami akár súlyos szövődményekhez is vezethet, többet tudunk ellene tenni. A túlsúly, kövérség ma már nemcsak esztétikai problémaként vetődik fel: a szó orvosi értelmében kezelendő betegség.

 

talpmasszazs.jpgTALPMASSZÁZS: talpmasszazs.tlap.hu

Leírás: Az oldal témája a reflexológia, azaz a talpmasszázs. Általános tájékoztatás mellett fővárosi és vidéki talpmasszőrök linkjei is megtalálhatóak, de képzések helyéről és idejéről is fellelhetők információk. Ha Önnek nincs másra lehetősége, akár saját magán is végezhet talpmasszást, mellyel felfrissülhet egy-egy fáradt nap után.

 

gyogytorna.jpgGYÓGYTORNA: gyogytorna.tlap.hu

Leírás: Mozgásszervi betegségeket gyógytornával kezelünk. Gyógytorna gyakorlatok és módszerek, gyógytornászok, eszközök. A gyógytorna aktív mechanoterápia és manuálterápia. Az egészségügyi problémák nagy részében a gyógytorna komoly segítséget nyújthat. Kevesen tudják, hogy például gyógytornával műtéteket is elkerülhetünk, és a különböző műtétek és mozgásszervi sérülések után megkezdett azonnali rehabilitáció mennyire fontos a mindennapi funkciók visszanyerése érdekében. Otthon végezhető gyógytorna gyakorlatok linkjei és leírásai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet