Kultúra és hagyományőrzés

 

 

musical.jpgMUSICAL: musical.tlap.hu

Leírás: Musical, , Kezdetben volt a jazz-operett, jazz-musical, majd a modern musical, rockmusical, popmusical: mindig fejlődik, velünk változik...A musical a Broadway szülötte. Olyan nevek fémjelzik, mint Gerschwin, Bernstein, Sondheim vagy Webber. A musical őse a daljáték és az operett. A musical szónak nincs magyar megfelelője, hiszen számos színpadi elemet foglal magába, úgy mint a zene, a tánc, de dramatikus elemeket is hordoz. Egy fiatal, szabad, formai színpadi műfaj. Szokták nevezni a modern kor operájának is. Hazánkban igen népszerű, számos remek magyar mű látott már napvilágot. Itt megtalálod a musical műfajjal kapcsolatos témákat, böngéssz kedvedre, jó szórakozást!

 

advent.jpgADVENT - adventi receptek: advent.tlap.hu

Leírás: Az Advent története, jelentése régi időkre nyúlik vissza. Advent a Karácsonyra való lelki-testi felkészülés időszaka. Adventi sütemények, receptek. Advent a karácsonyt megelőző, a világosságot váró - Jézus születése - időszak. Négy hétig tart. Adventkor koszorút szokás készíteni, amit köralakúra formázott fenyőágból készítenek és díszítésként 4 gyertyát rögzítenek rá. A katolikusoknál a gyertyák színe meghatározó, három lila és egy rózsaszín gyertya. Ezeket a gyertyákat vasárnaponként kell meggyújtani úgy, hogy mindig eggyel többet. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm. Oldalamon az adventi ünnepkör meghitt készülődését segítendő linkeket gyűjtöttem össze

 

 

farsang.jpgFARSANG: farsang.tlap.hu

Leírás: Farsang - tulajdonképpen télbúcsúztató - sok finom recepttel, a tél temetését, a tavasz közeledtét jelzi. A világ számos helyén tartozik hozzá hagyomány, de a magyar farsangi hagyományok, népszokások kiemelkedőek ezen a téren. A farsang mindenütt a bálok, az önfeledt mulatságok ideje mind kicsiknek, mind nagyoknak. A vidám mulatságok résztvevői babonákkal, népszokásokkal fűszerezve elűzik a gonosz és hideg telet. Szép és régi hagyomány: ápoljuk, őrizzük meg az utókornak, hogy sokáig fennmaradjon.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet